Jørn Mader fik blodprop i hjernen

Den 59-årige tidligere Tour de France-kommentator blev for kort tid siden ramt af en blodprop i hjernen, og det kunne have fået alvorlige konsekvenser.

Ordkunstneren og den tidligere Tour de France kommentator, Jørn Mader, er en heldig mand, hvis man spørger ham selv.

- Jeg er en sindssygt heldig mand. Mens jeg lå på Odense Universitets Hospital, så jeg jo, hvor galt det kan gå, når man får en blodprop i hjernen. Folk ender jo som grøntsager. Det er uhyggeligt, siger den taknemmelige Mader i et interview med Ekstra Bladet.

Blodproppen sad i højre side af frontallappen og havde den bare siddet et par millimeter til den ene side, havde udfaldet ikke været heldigt.

- Så havde jeg nok været færdig. Der skal så lidt til. Men jeg slap med lammelser i venstre side, forklarer Jørn Mader.

Han er stadig er lidt følelsesløs i højre side, men det bliver langsomt bedre, og lægerne regner med, at det helt fortager sig.

– Jeg lå på hospitalet i godt tre uger, men da jeg havde ligget i godt to, begyndte jeg at få følelserne tilbage i højre side, og så startede genoptræningen. Faktisk har jeg trænet som en sindssyg siden da. Gudskelov har hverken mine talegaver eller min opfattelsesevne taget skade, så det er alene fysikken, jeg kæmper med, forklarer han til avisen.

Tørlagt 60-årig 

Jørn Mader bliver 60 år den 9. juni, og selv om han fortsat hurtigt bliver træt, regner han med, at der skal holdes et ordentligt gilde til den tid.

– Måske vil jeg tilmed drikke en glas champagne ved den lejlighed. Der er ligesom nok at fejre, siger han.

Mader har efter et seriøst alkoholmisbrug været tørlagt i syv år, men han føler nu, at han har så meget styr på sprutten, at han i dag ville kunne have et afslappet og stilfærdigt forhold til den.

– Men når man ikke har drukket så længe, er det ikke kun et spørgsmål, om man kan, men også om man gider. Livet er jo fint uden alkohol, griner han.