Jødisk skole trænger til ro: Ikke rart at være terrormål
Hos den jødiske Carolineskolen i København ser man frem til, at der falder endelig dom i Kundbysagen. Sagen om den 17-årige pige, der planlagde et angreb mod skolen, har distraheret og flyttet elevernes fokus, fortæller en repræsentant for skolen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Mediebevågenhed har flyttet eleverne fokus fra skolearbejdet, siger repræsentant for Carolineskolen.

Hos den jødiske Carolineskole i København er der tilfredshed med, at der snart kan sættes punktum for den såkaldte Kundbysag.

Sagens hovedperson, en 17-årig pige fra den vestsjællandske by Kundby, er tirsdag blev kendt skyldig i forsøg på at planlægge terrorangreb mod blandt andet Carolineskolen.

- Vi byder det hjertelig velkommen, at vi forhåbentlig snart kan slippe for den store medieomtale, der er fulgt i kølvandet på sagen, også omkring Carolineskolen, siger Jonathan Fischer, næstformand for Det Jødiske Samfund i Danmark og repræsentant for Carolineskolen.

Den store bevågenhed om sagen er ifølge Jonathan Fischer et forstyrrende element.

- Den mediebevågenhed, der naturligt er omkring sådan en sag, distraherer især børnene fra det, der er vigtigt - at gå i skole og have en ordentlig skolegang, siger Jonathan Fischer.

Hvordan er det at have vished om, at man er et potentielt terrormål?

- Det kommer desværre ikke bag på os, at folk ude i verden vil os det ondt, alene af den årsag, at vi er jøder. Det er selvfølgelig aldrig rart at blive konfronteret med en konkret trussel, siger Jonathan Fischer.

Han mener, at politi og anklagemyndighed har gjort et godt stykke arbejde i sagen.

- Det afspejler en meget professionel tilgang fra myndighedernes side. Man har formået at gribe ind på det helt rigtige tidspunkt - så der var sikre beviser, der kunne føre til domfældelse, samtidig med at planerne ikke var så fremskredne, at et angreb var ført ud i livet, siger han.

Om skolens generelle sikkerhedssituation siger han:

- Vi er tilfredse med den dialog, vi har med myndighederne om det. Man tager det meget seriøst, og vi har ikke noget at klage over, siger Jonathan Fischer.

Retten udmåler den endelige straf i forhold til den 17-årige pige på torsdag.

/ritzau/