Jobcentre: Næppe job til alle dagpenge-ofre
Foto: Colourbox
Visheden om, at dagpengeperioden snart stopper, vil næppe sende flere i job, vurderer sagsbehandlere.

Det ser sort ud for de danskere, der står til at miste deres dagpenge fra årsskiftet, hvor dagpengeperioden skæres ned til to år.

Flere end to ud af tre medarbejdere på landets jobcentre mener, at det kun vil lykkes få af de ledige at komme i arbejde, inden deres dagpengeperiode udløber 1. januar 2013.

Det viser en undersøgelse, som DR Analyse i samarbejde med HK Kommunal har foretaget blandt 150 personer, der arbejder med ledige på jobcentre landet over.

Irene Jørgensen, der er sagsbehandler i Jobcenter Ballerup, har deltaget i DR's undersøgelse. Ifølge hende vil visheden, om at dagpengeperioden snart stopper, næppe få folk i job.

- Langt de fleste gør allerede alt, hvad de kan. Men det er ikke nok, fordi der er ikke noget job til dem. Så det hjælper ikke at piske folk, siger hun til DR Nyheder og understreger, at de ledige også søger uden for deres eget fagområde.

Den økonomiske krise er den største grund til, at de langtidsledige ikke kan komme i job, vurderer Irene Jørgensen. Men det spiller også ind, at deres faglige viden bliver forældet, når de har været ledige længe.

- Dem, der har været ledige et par år, står bagest i køen, fordi de er mindre salgbare over for arbejdsgiverne. De vil hellere have nogen, der er friske fra fad, siger Irene Jørgensen.

Ligesom tre ud af fire i undersøgelsen mener hun derfor, at dagpengeperioden bør være på tre år eller mere, hvis man både ønsker at få flest mulige i arbejde og gerne vil have, at de bliver ansat inden for et område, der matcher deres kvalifikationer.