Joachim bliver tv-hjemløs
Prins Joachim kommer ikke til at tone frem på DR K igen. (Foto: Scanpix)
Prinsen kommer ikke til at lave flere tv-programmer – i hvert fald ikke på DR K

De seneste seks uger har prins Joachim taget de mest vedholdende seere i hånden, og fortalt dem om Danmarks historie gennem forskellige emner på DR K.

Men prinsens karriere som tv-vært er nu fortid. I hvert fald på den tv-kanal. DR har nemlig valgt helt at lukke DR K. Det kom frem onsdag på et pressemøde.

Lukningen af kanalen, der ellers har fået lidt af et seertalsløft efter Joachim tonede frem, er et led af den nye store spareplan, der bliver rullet ud fra årsskiftet.

Udover DR K bliver også DR3 lukket. I hvert fald som flow-tv. Noget af indholdet fra DR K rykker over til DR2 mens DR3 meget populære programmer fremover kun vil kunne ses via streaming.

Sparekniven har også ramt på radiofronten. Radiokanalen P7 Mix lukker og slukker, mens der bliver skruet ned for indholdet på P6 Beat og P8 Jazz.

Joachim godt fra start

408.000 seere så med første gang prins Joachim tonede frem på skærmen som veloplagt tv-vært. Det er i store tal fire gange så mange, som man normalt frister til at lægge vejen forbi kanalen.

Selvom de første seertal var imponerende, kan man ikke påstå, at succesen fortsatte. Gennem de seks programmer faldt flere og flere fra, og da den sidste udsendelse rullede over skærmen i sidste uge, hang bare 157.000 personer ved.

157.000 er dog væsentlig flere end de omkring 85.000 folk, der i gennemsnit ser de allermest populære udsendelser på den nu snart hedengangne tv-kanal.

via Listen To News