Joachim B.: Legaliser euforiserende stoffer
Liberal Alliance foreslog i 2014, at det skal være lovligt at besidde hård narko i små mængder til eget forbrug. Her ses Joachim B. Olsen (th) sammen med Liberals Alliances politiske leder Anders Samuelsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix (arkiv)
Krigen mod stoffer er et klassisk eksempel på, at man politisk går til et problem med følelserne i stedet for hjernen, mener Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Hvis det stod til Liberal Alliances Joachim B. Olsen, skulle alle former for hårde stoffer legaliseres.

Det skriver Ekstra Bladet efter LA-politikeren på nyheds- og underholdningshjemmesiden Reddit har deltaget i en "AMA - Ask Me Anything", hvor andre brugere kan spørge om, hvad som helst.

Her svarede Joachim B. Olsen blandt andet på et spørgsmål på, hvilke områder han vil gå længere end Liberal Alliances officielle politik:

- Jeg (går) ind for en komplet legalisering af euforiserende stoffer. Jeg går ind for en legalisering af det hele.

Joachim B.: Fri hash, tak

Det er ikke første gang, at den til tider kontroversielle politiker hejser et flag for at legalisere euforiserende midler.

I september 2015 sagde Joachim B. Olsen til Avisen.dk, at det ikke giver mening at fastholde en politik om, at cannabis skal være ulovligt:

- Det bør ikke være forbudt at ryge cannabis. Det handler om personlig frihed. Voksne myndige mennesker skal ikke behandles som børn. Er der nogle der ønsker at ryge cannabis, så må de selv om det, sagde han og uddybede:

- Der er en relativ stor andel af befolkningen, der af og til bruger det her rusmiddel og ingen problemer har med det. De klipper deres hæk, slår deres græs og passer deres børn og deres job. Og engang imellem ryger de cannabis, ligesom de engang imellem drikker et glas rødvin. De nyder dette rusmiddel. Det er et selvstændigt argument for, at det skal være tilladt.

Ifølge Ekstra Bladet foreslog Liberal Alliance i forbindelse med partiets sommergruppemøde i 2014, at det skal være lovligt at besidde hård narko i små mængder til eget forbrug.

Men Joachim B. Olsen vil ikke nøjes med at lovliggøre små mængder:

- Lad mig slå fast, at euforiserende stoffer er farlige og at man løber en risiko, når man tager dem. Men krigen mod stoffer har været en katastrofe, som har gjort langt mere skade end gavn. Man har simpelthen valgt en strategi, som er dømt til at slå fejl og endda gøre problemerne større. Det er et klassisk eksempel på, at man politisk går til et problem med følelserne, i stedet for hjernen. Det er ret tragisk, besvarede Joachim B. Olsen ifølge Ekstra Bladet et spørgsmål på Reddit.

Joachim B. Olsen får dog ikke umiddelbart støtte fra kollegaen i blå blok, Konservatives sundhedsordfører, Brigitte Klintskov Jerkel:

- Det er jo en alvorlig ting, vi taler om. Det er unge mennesker, som får ødelagt deres liv. Det er et kæmpe problem, og jeg kan slet ikke få øje på at en legalisering skulle afhjælpe noget som helst. Så absolut nej til legalisering af euforiserende stoffer. Dér skiller vandene, siger Brigitte Klintskov Jerkel til Ekstra Bladet.