Joachim B. afslører: Jeg vil være beskæftigelsesminister
Liberal Alliances Joachim B. Olsen vil gerne være beskæftigelsesminister, hvis han en dag skulle blive minister. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix/arkiv
Liberal Alliances Joachim B. Olsen vil gerne være beskæftigelsesminister, hvis han en dag skulle blive minister. Det afslørede han onsdag aften.

Liberal Alliances finansordfører Joachim B. Olsen har en drømmepost i dansk politik. Hvis LA-profilen får tilbudt en ministerpost i en eventuelt kommende ministerrokade, tyder det på, at han går efter at blive beskæftigelsesminister.

På hjemmesiden Reddit.com stillede den tidligere kuglestøder onsdag aften op i en krydsild, hvor brugerne kunne stille ham spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Det skriver Ekstra Bladet.

Og her blev Joachim B. Olsen blandt andet spurgt om, hvilken ministerpost han ville gå efter, hvis han kunne oprette et ministerium til sig selv.

- Jeg synes ikke, der er brug for flere ministerier, men for færre. Hvis jeg skulle være minister, så kunne jeg godt tænke mig at være beskæftigelsesminister, lød svaret fra LA-profilen.

Ifølge rygter, som BT har bragt til torvs, overvejer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at omdanne sin regering i løbet af forårsmånederne. Måske allerede til påske.

Her kan Joachim B. Olsen blive bragt i spil, da Liberal Alliances ældreminister Thyra Frank ifølge BT står til at få en fyreseddel. Hvis Joachim B. Olsen skal blive beskæftigelsesminister, kræver det dog, at han kan fravriste posten fra Troels Lund Poulsen (V),

På Reddit.com blev Joachim B. Olsen også spurgt ind til sin personlige holdning til de nuværende overenskomstforhandlinger. I svaret forsvarede han innovationsminister Sophie Løhde (V), som han mener, har været udsat for en hård behandling:

- Jeg synes, det er helt legitimt at offentligt ansatte kæmper for højere lønninger. Men jeg synes, at den personlige kritik, som nogle af de faglige organisationer kommer med i forhold til Sofie Løhde er usaglig. Hun kæmper også for et legitimt synspunkt.

Avisen.dk har forsøgt at få Joachim B. Olsen til at uddybe sine svar, men han er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.