Jimmy Stahr er død
Jimmy Stahr fotograferet i 1999 under en udgave af "Giro 413". Foto: Kaspar Wenstrup/Scanpix/arkiv
Politikeren og radio-tv-manden Jimmy Stahr er død.

Politikeren og børne-tv-manden Jimmy Stahr er død. Han blev 82 år. Det skriver Politiken.

Jimmy Stahr var i en lang årrække tilknyttet Danmarks Radio og var fra 1968 til 1977 daglig leder af DR's småbørnsudsendelser i radio og på tv.

Hans børnevenlige stemme nåede også lytterne af brevkassen for børn "Spørg Olivia", og senere havde lytterne af ønskeprogrammet "Giro 413" også glæde af hans dybe og bløde stemme.

I 1977 blev han valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet. Her sad han i 17 år, men trak sig som kandidat efter han i 1992 var blevet afsløret i butikstyveri.

Jimmy Stahr var oprindeligt uddannet folkeskolelærer, og sluttede sit liv som foredragsholder og historiefortæller.

Artiklen fortsætter under billedet ...


Jimmy Stahr og Bertel Haarder (th) i Folketingssalen i maj 1978. Foto: Aage Sørensen/Scanpix/arkiv

Jimmy Stahr har gennem tiden skrevet artikler for børn i blade og aviser, han var redaktør af Verdensnaturfondens børneblad "Panda" fra 1985 til 1993 og så skrev han DR's radiojulekalender i blandt andet 1998 og 1999.

Han skrev desuden en række bøger, blandt andet om sin barndom i 1940'ernes Nørrebro i København, og i 2002 skrev han en bog om Giro 413's historie: "I anledning af ...".

Litteratursiden.dk har han skrevet om sig selv, at han overvejende blev inspireret af, at møde mennesker: "Jeg lærer mest, når jeg fortæller for børn og lytter til deres reaktioner - og de tanker, som min fortælling sætter i gang hos børnene - og de tilstedeværende voksne".