Jim og Ghita venter baby

Arbejdsliv
Ghita Nørby og Jim Lyngvild er gode venner. Her ses de sammen til "Svend"-prisen sidste år. (Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix)
Skuespilleren og modemanden står bag helt ny rose

Jim Lyngvild og Ghita Nørby drøner netop nu land og rige rundt på TV i programserien ”Jim og Ghita”, og der kommer der nu en lille ny ud af. En ny blomst, altså.

Begge har nemlig fået en rose opkaldt efter sig af roseforædler Rosa Ekelund, og da makkerparret besøgte hendes laboratorie på Sydfyn i forbindelse med TV-optagelserne, benyttede de lejligheden til at krydse Lyngvilds ”Jim the Viking” med Ghitas ”Fru Nørby”-rose.

Det var Ghita Nørby selv, der forstøvede Lyngvilds rose under besøget.

 

Ghita Nørby fik en rose opkaldt efter sig og navngav den selv under Odense Blomsterfestival i 2016. Den fik navnet "Fru Nørby". Roses Forever

Den rose, der er opkaldt efter den 84-årige skuespiller beskrives som ”en dejligt duftende, storblomstrende, romantisk rose med sundt, mørkt og blankt løv”, mens Lyngvilds ”er både smuk og yndefuld, men også stærk, sund og kraftigt voksende”.

– Det bliver spændende at se, hvordan de to roser begge bidrager til den nye rose. Med hver deres kendetegn kan vi forvente en rose som er både vild, smuk og duftende”, siger Rosa Eskelund som står for forædlingen af den nye blomst.

Det vil tage nogle år, før den lille ny bliver tilgængelig på markedet.

 

 

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet