Jihadister dræber 40 personer i Mali
Mali har været plaget af voldshandlinger mellem etniske grupper. Senest er 40 blevet dræbt i to angreb torsdag og fredag. Foto: Stringer/arkiv/AFP
En konflikt mellem to etniske grupper i Mali er ifølge en lokal guvernør blevet udnyttet af jihadister.

Formodede jihadister har dræbt 40 personer fra Tuareg-folket i to angreb i Malis nordlige Menaka-region.

Det siger en regional guvernør lørdag. Ifølge guvernøren er angrebene tilsyneladende et forsøg på at vække en etnisk konflikt mellem Tuareg-nomaderne og fulaniere, der kæmper om adgang til vand i regionen.

Ifølge guvernøren Dauda Maiga skete angrebene i to fjerntliggende ørkenbyer.

Det ene angreb fandt sted fredag i Awakassa, og det andet blev udført i Anderanboucane dagen før.

Ifølge guvernøren Daouda Maiga er der flest unge mænd blandt de dræbte.

Jihadister bliver vurderet til at være den største sikkerhedstrussel i Afrikas Sahel-region, fordi de udnytter spændingerne mellem de lokale, etniske grupper.

De seneste angreb er blevet bekræftet af en lokal oversætter, ligesom borgmester i Menaka Nanout Kotia bekræfter angrebene.

På grund af de mange voldshandlinger i store dele af Mali er der blevet sået tvivl om, hvorvidt det bliver muligt at gennemføre valget, der er planlagt i slutningen af juli.

Her vil præsident Ibrahim Boubacar Keita forsøge at sikre sig sin anden embedsperiode.

En gruppe med tilknytning til den militante bevægelse Islamisk Stat er aktiv i Menaka-regionen, der grænser op til Niger.

Gruppen blive anført af en arabisktalende nordafrikaner ved navn Abu Walid al-Sahrawi, men langt de fleste krigere kommer fra Fulani-folket.

- De fleste døde er unge, ingen kvinder eller børn, og de fleste var i en alder, hvor de kunne bære våben, siger guvernør Daouda Maiga om ofrene for de seneste dages angreb.

Blandt ofrene er mange medlemmer af Tuareg-militsen MSA.

- MSA kæmper mod islamistiske grupper, som hovedsageligt består af Fulani-folk, så disse to angreb var gengældelsesangreb mod dem, tilføjer guvernøren.

/ritzau/Reuters