Jespersen vil vide, om muslimske børn chikanerer jøder og kristne Tidligere indenrigsminister Karen Jespersen frygter, at muslimske skolebørn mobber børn, der tilhører andre religioner. Hun opfordrer til at kortlægge, om de

Danske skolebørn står over for endnu en undersøgelse, hvis det står til tidligere indenrigsminister Karen Jespersen. Hun vil have klarlagt, om nogle muslimske børn chikanerer jøder og ikke-praktiserende muslimer i skoletiden.

»Når jeg er ude til møder i de større byer, hører jeg beretninger fra både lærere og elever om, at børn og unge chikaneres, fordi de er kristne eller jøder. Jeg har hørt om kristne piger, der får revet deres kors af halsen. Hvis der er mistanke om fordomme, mod muslimer, mod kristne eller jøder, er det meget vigtigt, at få det frem. Ellers kan vi ikke gøre noget ved det,« siger Karen Jespersen og henviser til en fransk undersøgelse.

Overfald i skoler

Den viste, at der på et enkelt semester i 2003 blev registreret 455 racistiske og antisemitiske overfald i de franske statsskoler.

Nogle lærere fandt det umuligt at undervise børnene i Holocaust, nazisternes folkedrab på jøder, i nogle klasser, fordi elever af arabisk baggrund saboterede undervisningen.

Ifølge undervisningsministeren var antisemitisme tilsyneladende blevet acceptabelt i visse muslimske kredse.

»De var dybt rystede på skolerne, for der foregik noget, de overhovedet ikke vidste noget om,« siger Karen Jespersen.

»Konklusionen viste, at de steder, man havde givet efter for de religiøse krav, blev de radikale elementer endnu grovere over for de andre. Men på de skoler, der satte retningslinier for, hvordan man opfører sig over for hinanden, fungerede det meget bedre med mere gensidig tolerance.«

Nu foreslår hun, at der foretages en tilsvarende undersøgelse af danske skolebørn.

»For eksempel har jeg hørt en melding om, at nogle elever presser andre til at faste i ramadanen, den muslimske fastemåned. Sultne børn har sværere ved vat koncentrere sig i skolen, og det er smaddersynd for de unger. Vi er nødt til at få en føling med, hvor store integrationsproblemerne er, hvor store de kulturelle modsætninger er. Vi kan ikke se stiltiende på, at de kræfter, der lægger pres på andre, får mere og mere indflydelse,« siger Karen Jespersen og henviser til imam Ahmed abu Labans søn.

jhgfjkhgdfhkl

Han fik tilladelse til at gennemføre fredagsbøn på Vestre Borgerdyd Gymnasium i skoletiden. Men bønnen endte med at blive forbudt på grund af hans radikale budskaber.

»Flere følte sig presset, og det udviklede sig meget rabiat, selvom de fik lov til at gøre det ud fra en rummelighedsbetragtning,« siger hun og fortsætter:

»Radikaliseringen er alarmerende, og derfor er det sindssygt vigtigt at bekæmpe den med det samme. Hvis den først får lov til at udvikle sig, bliver det langt sværere at ændre.«

»Det er alarmerende, og det er sindssygt vigtigt at bekæmpe med det samme. Hvis det først får lov til at udvikle sig, bliver det langt sværere at bekæmpe.«

phjgfoihjhoighf dfgiodf iojgf pog f dfpsdfh. dfgpdfh jodfgpogdfpogdfdfpodfpgk kgdpfk odfgj jidofgj iodjf kegrkdfk.