Jes Dorph i sorg efter jobskifte: Min mor er død

Arbejdsliv
ARKIVFOTO: - - Det er vemodigt for mig. Og trist og meget sørgeligt at miste sin mor. Men jeg tror, at hun er glad der, hvor hun er nu. Og hun kom meget meget fredfyldt ud af livet, siger Jes Dorph-Petersen. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix)

Midt i glæden over at vende tilbage i værtsrollen på TV2 er Jes Dorph-Petersen ramt af en personlig tragedie. Moderen, Birgit Detlef Dorph-Petersen, døde lørdag.

Den folkekære tv-vært Jes Dorph-Petersen kunne tirsdag bekræfte, at han efter sommerferien vender hjem til TV2. Men jublen over jobskiftet har haft svært ved at udfolde sig til fulde.

For den 56-årige nuværende Champions League-vært på TV3+ mistede sin 88-årige mor lørdag. Det fortæller han til BT.

- Det er vemodigt for mig. Og trist og meget sørgeligt at miste sin mor. Men jeg tror, at hun er glad der, hvor hun er nu. Og hun kom meget meget fredfyldt ud af livet, siger han til BT.

Birgit Detlef Dorph-Petersen gik bort efter kort tids sygdom. Hun blev indlagt fredag og døde altså dagen efter.

Moderens betydning vil han gerne holde for sig selv. Men i biografien ”Dorph – historier fra den anden side” fortalte tv-værten, at det var ham, der blev boende hos moderen, da faderen rejste bort med storebroderen.

Jes Dorph-Petersen er en af Danmarks mest populære tv-værter, og han har optrådt som en del af TV2's faste sendeflade i mere end 20 år. I 2012 skiftede han til fodbold på Viasat, men vender altså nu tilbage til det hus, hvor det hele startede.

Tv-værten fortalte i en pressemeddelelse, at han så frem til at vende hjem. Over for BT vil han dog ikke sætte ord på de modsatrettede følelser som det nye job og moderens død giver anledning til.

- Det er også privat. Og de følelser, jeg har i den forbindelse, vil jeg godt have for mig selv, siger Jes Dorph-Petersen til BT.

Med ikke mindre end 28 års erfaring som tv-mand, har Jes Dorph-Petersen været forbi programmer som "Station 2", årskavalkader, "Hvem vil være millionær", kongelige begivenheder, "Go' Morgen Danmark og TV2's OL-transmissioner.

Jes Dorph-Petersens far, Kaj Dorph-Petersen, døde i 2005.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand