Jes Dorph får stor rolle i tv-serie
Jes Dorph-Petersen skal være i tv-serie på TV 2. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Tv-værten Jes Dorph-Petersen skal spille skuespil for første gang i 47 år. Han skal være med i en tv-serie, som filmbrødrene Mehdi, Milad og Misam Avaz laver for TV 2.

- Jeg bliver skuffet, hvis jeg skal spille nyhedsoplæser. Jeg håber, jeg skal spille psykopat eller bedstefar eller noget i den stil.

Sådan siger den populære tv-mand Jes Dorph-Petersen til BT.

Han fik for åben skærm i programmet "Go’ Aften Danmark" et tilbud han ikke vil sige nej til.

I studiet havde han besøg af de tre filmbrødre Mehdi, Milad og Misam Avaz, som stod bag den kritikerroste film "Mens vi lever".

Live i studiet tilbød brødrene Jes Dorph-Petersen en rolle i en tv-serie, der, ifølge BT, skal sendes på TV 2 om et års tid.

- Jeg sagde ja. Først var jeg i tvivl, om det var seriøst, for jeg har mange gange medvirket i film som nyhedsoplæser i baggrunden en to-tre sekunder, så jeg blev nødt til at spørge dem bagefter, om de mente det alvorligt, siger 58-årige Jes Dorph-Petersen til BT.

Instruktør Milad Avaz bekræfter overfor avisen, at tilbuddet er seriøst, og at Jes Dorph-Petersen skal spille en anden person end ham selv - og at det således ikke er en statist-rolle.

Han vil dog ikke afsløre flere detaljer om tv-serien. Til gengæld fortæller Jes Dorph-Petersen til BT, at han allerede som 11-årig var med i en tv-serie. Den hed "Tivoli og Rasmus", og det var de samme folk som lavede successen "Sonja fra Saxogade".