Jernkvinde vil tørre smilet af sig selv på Hawaii
Michelle Vesterby vil på podiet i årets ironman-VM på Hawaii. Torbjørn Sindballe vurderer, at det kan lade sig gøre.

Ironman-VM på Hawaii er for triatlon, hvad Tour de France er for cykling.

Det er det ypperste, en triatlet kan vinde. Michelle Vesterby er en af tre danske deltagere hos de professionelle kvinder, og hendes mål er at komme på podiet søndag morgen dansk tid.

- Jeg har tårnhøje forventninger til mig selv. Der er ikke noget, der er gået galt. Jeg har haft de ultimative forberedelser.

- Det er en podieplacering og topplacering, jeg går efter, siger Vesterby.

Tidligere har Vesterby endt som nummer fire og seks, men hun vil op på podiet i år.

- Lige nu er der en schweizisk pige, som er fuldstændig outstanding. Så der skal noget held til for at vinde.

- Jeg går efter at blive den første efter hende og håber på, at hun begår en fejl. Hun kommer til at slå nogle af drengene herovre, siger Vesterby og henviser til Daniela Ryf, som vandt sidste år.

Det handler for Vesterby om at holde sig til sin egen gameplan og ikke lade sig lokke til at forsøge at følge med, når schweizeren rykker.

Men det betyder ikke, at danskeren ikke vil satse. Faktisk vil hun satse stort i år.

- I år vil jeg ikke bare "play it safe". Jeg vil gå ind og tage nogle chancer. Jeg vil hellere dø i front og så blive nummer 27, end jeg vil ende i top-10. Jeg har været i top-10 tre gange herovre nu.

- Jeg skal et skridt længere op. Så jeg tager nogle chancer. Og det kan også komme til at koste nogle placeringer, siger hun.

Vesterby vil presse sig selv i en grad, hun ikke har prøvet før.

- Jeg er altid kommet over målstregen med ekstra energi. Og det skal jeg ikke have lov til. Jeg har ikke prøvet at gå kold. Jeg har været god til at vide, hvor min grænse gik.

- Jeg skal derud, hvor mange af mine konkurrenter kommer ud, og hvor det gør rigtigt ondt, og hvor jeg ikke kan smile længere. Jeg plejer at have overskud til at smile.

- Men jeg skal derud, hvor mit smil bliver tørret af, og jeg bliver nødt til at bide tænderne sammen for at komme i mål, siger hun.

Torbjørn Sindballe er den eneste dansker, som har været på podiet på Hawaii, og han sætter nogle ord på sportsgrenens fyrtårn.

- Stævnet på Hawaii er den mest mytiske og ikoniske event i sporten. For langdistance-atleter er det stadig det største og mest prestigefyldte stævne, man kan vinde.

- OL når måske op på siden for kortdistance-atleterne, men selv for dem vil Hawaii stå som noget specielt, siger Sindballe.

Han vurderer, at Vesterby har en chance for at gentage hans bedrift med at komme på podiet.

- Michelle er en stor fighter. Og hun har virkelig gjort det godt herovre. Ironman-VM på Hawaii er hendes speciale. Og jo hårdere og varmere, jo bedre.

- Hun er vanvittig dygtig, når det bliver så langt og så hårdt, som det er på Hawaii. Hun har været nummer fire, så der er ikke langt til podiet.

- Der er bestemt en chance, hvis hun rammer den spot on. Og det vil være virkelig stort, siger Sindballe.

/ritzau/