Med et blodrødt regnskab og et minus på egenkapitalen på 155 millioner kroner er det kun lån fra banken og velvillige fynske forretningsfolk, som holder restaurantkæden Jensen's Bøfhus i live.
Det skriver Fyens Stiftstidende, som noterer, at Jensens Bøfhus i 2017 nåede et foreløbigt lavpunkt med et underskud på 163 millioner kroner.
Men det er ikke kun lån, som stiver den kriseramte restaurantkæde af. Krav fra en særlig styregruppe og vejledning fra et konsulentfirma er udmøntet i udskiftning i toppen, og således er der indsat en ny direktør og en ny formand for bestyrelsen, Torben Frigaard Rasmussen, der tiltrådte i oktober.
Kæden er samtidig blevet slanket med 10 restauranter og tæller i dag cirka 30 restauranter, skriver Fyens Stiftstidende.
94 millioner af underskuddet på 163 millioner kroner er engangsomkostninger og nedskrivninger, og ifølge avisen regner Jensen's Bøfhus med, at 2019 bliver et vendepunkt:
- Det er et stort og dyrt arbejde at vende udviklingen. Men vi er på rette vej, jeg tvivler slet ikke på, at der er plads til Jensens Bøfhus, og at kæden kommer til at give overskud igen i 2019, siger Torben Frigaard Rasmussen til Fyens Stiftstidende.