Jelved: Kickstarten har ikke virket
Regeringens kickstart har ikke båret frugt, siger De Radikales finansordfører, Marianne Jelved.

Kickstarten "holder hånden under danske arbejdspladser", sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin tale 1. maj i Fælledparken, og ifølge udenrigsminister Villy Søvndals (SF) 1. maj-tale skaber kickstarten "tusindvis af nye arbejdspladser til murere, tømrere, elektrikere".

Tre måneder senere kommer De Radikales finansordfører Marianne Jelved nu med en noget anden vurdering af regeringens økonomiske prestigeprojekt.

Det skriver Dagbladet Information.

- Den kickstart, som vi satte i gang, har ikke båret frugt endnu, konstaterer den tidligere økonomiminister, efter at nye tal fra Danmarks Statistik først på ugen viste, at antallet af ledige fra maj til juni er steget med 1500 personer.

Efter sommerferien vil Marianne Jelved derfor se nærmere på, hvorfor de offentlige investeringer ikke har ført til en øget beskæftigelse.

- Det er klart, at jeg vil interessere mig for, at vi tilsyneladende ikke kan se nogen effekt af kickstarten endnu. Den var jo tilrettelagt på en måde, så man burde kunne se det ret hurtigt, siger hun.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, finder Jelveds udmelding "interessant".

- Det er rart, at der kommer en vis realisme ind, for man må sige, at statsministeren og udenrigsministeren jo fuldstændig har ignoreret, at deres kickstart ikke har virket. De har talt som om, at der allerede var skabt, jeg ved ikke hvor mange job, siger hun.

Fungerende politisk ordfører for Socialdemokraterne, Torben Hansen, siger, at kritikken er uberettiget.

Han peger på, at flere offentligt finansierede projekter, der skal øge beskæftigelsen, først for nylig er blevet vedtaget og derfor endnu ikke har haft nogen effekt.

/ritzau/