Jeg vil også være religiøs

Danmark

Jeg spiller SÅ meget på taberholdet for tiden. Mens flertallet render rundt med en religiøs overbevisning, så lader det til, at jeg stod bagest i køen, da den slags blev delt ud. Egentlig har jeg det fint med at slippe for at bilde mig selv ind, at verden blev skabt på syv dage af et overmenneskeligt væsen for 4.400 år siden.

Men nu viser det sig, at det er en rigtig taber-taktik at være ikke-troende. I hvert fald hvis man bor i Århus eller København. Århus’ klogeste mennesker har nemlig ved ufattelig fælles hjernekraft udtænkt 15 punkter, der skal være den endelige løsning på alle integrationsproblemer, og dem kopierer København. Løsningen viser sig at være én stor bonusrunde for religiøse mennesker.

Et af mirakelmidlerne er, at religiøse mennesker skal have lov at holde fri, hvis de synes, at de har en religiøs årsag til det. Muslimer skal på den måde have tidligere fri om fredagen, så de kan gå til fredagsbøn. Men hvad så med mig?! Får jeg så tidligere fri fredag, så jeg kan gå til fredagsbar? Næppe. Den slags gøremål kan man bare ikke forsvare med samme weltschmertz som et religiøst ritual.

Et andet af de 15 bud går ud på, at børn skal lære i skolen, at de skal lade være med at begå kriminalitet, fordi Gud siger det. Når man skal lære religiøse mennesker, hvorfor det er bedst at opføre sig ordentligt, så dur argumenter om tillid til det moderne, demokratiske retssystem åbenbart ikke.

Og det går ikke kun ud over børn. Integrationsoraklet foreskriver nemlig, at voksne skal lære, at man ikke må lave sjov med noget, som religiøse mennesker kan gå hen og blive tøsefornærmede over. Jeg kan med andre ord godt holde op med at citere jokes fra Monty Pythons Jesus-komedie, ?Life of Brian’. Måske skulle jeg bare opfinde min egen religion. Jeg kunne erklære et tilfældigt hus på Nørrebro for helligt og kaste sten efter folk, der mener det modsatte. Nå nej, den er taget.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet