»Jeg er bange for ham«
Den 52-årige kvinde græd under retssagen mod sin tidligere kæreste. Hun frygter, at han vil opsøge hende i hendes hjem og gøre hende noget.

Den spinkle 52-årige kvinde med det lange, blonde hår græd i retten, da hun så sin seng gå op i flammer i den rekonstruktion, som politiet havde lavet.

»Det var min egen seng, de brugte. Det er rædselsfuldt. Alt mit tøj er væk. Alt var ødelagt. Brændt,« sagde den 52-årige rystet.

Hun forklarede retten, at hendes forhold til den tiltalte langt fra var lykkeligt. Selve bruddet var de enige om, men det kom frem, at den tiltalte og ekskæresten langt fra var lykkelige.

»Han var voldelig. Slog og sparkede mig og bad mig hele tiden om at give ham en chance mere. Men jeg kunne ikke klare mere. Jeg var angst hele tiden,« fortalte kvinden om grunden til bruddet, mens hendes tidligere kæreste stirrede ud i luften.

Skyggen

Hun forklarede, at ekskæresten hele tiden luskede rundt omkring hendes hus, da de ikke var kærester længere.

»Jeg så hans skygge. Han blev ved med at komme helt op til branden. I vinter ryddede han sne, selvom jeg ikke havde bedt ham om det,« sagde hun i retten.

Hun havde hverken meldt ham til politiet for volden eller for truslerne.

Den aften på værtshuset havde hun bare ignoreret ham, og hun var ikke opmærksom på ham, da han sagde, at det ville komme til at gøre ondt på hende. Hun regnede bare med, at han ville forsvinde, så hun raflede videre.

Men han var altså taget direkte hen til hendes hus, og der var gået ild i sengetæppet.

»Det var rædselsfuldt at sidde overfor ham. Jeg har boet i en lille lejlighed indtil september, mens han bare har hygget sig. Jeg er bitter over, at vi ikke er nået længere i retssagen, men Gud straffer ham for hans løgn. Nu er jeg bange for at være hjemme indtil 29. januar, hvor sagen kører igen. Jeg er bange for, at han kommer og gør mig noget,« sagde den blonde kvinde, der stadig bor for sig selv i villaen i Hasle.

Erstatningskravet er indtil videre opgjort til en halv million kroner. De 10.000 kroner, den tiltalte stjal, mens han var i huset, har hun fået tilbage.