Japansk krigskorrespondent dræbt i Syrien
Veteran fra Japans presse er den fjerde udenlandske journalist, som er blevet dræbt i Syriens konflikt.

En veteran fra det japanske korps af krigskorrespondenter er blevet dræbt af et skud i nakken, da hun i den syriske by Aleppo blev beskudt af soldater, der øjensynligt støtter regimet, siger en kollega til den dræbte.

Den 45-årige Mika Yamamoto, som dækkede konflikten i Syrien i Aleppo, er den fjerde udenlandske journalist, som har mistet livet i Syrien under opstanden mod præsident Bashar al-Assad.

Yamamoto er den første journalist, som er blevet dræbt i Aleppo. De tre andre - to franskmænd og en amerikansk kvinde - blev dræbt i Homs.

Tre andre journalister blev meldt savnet i Syrien tirsdag - to af dem fra en arabisk-sproget tv-station i USA.

Sato, en kollega til den dræbte japanske krigskorrespondent, som også arbejdede sammen med hende i Irak, siger, at Yamamoto var sammen med oprørere, da hun mandag blev skudt og dræbt.

- Vi så en gruppe på mellem 10 og 15 soldater, som gik i to kolonner. Da de begyndte at skyde, løb jeg til venstre, hvor jeg så en oprørssoldat fra Den Frie Syriske Hær, siger Sato, som råbte "løb" til Yamamoto og derefter først så hende igen i lighuset.

Hospitalspersonale siger, at hun var død ved ankomsten til hospitalet.

I alt er omkring 23.000 mennesker blevet dræbt i Syrien siden marts sidste år, viser opgørelser fra den private hjælpeorganisation Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har hovedkvarter i London.

FN anslår, at antallet af dræbte er på omring 17.000.

/ritzau/AFP