Japans kvinder er verdens bedste
USA kunne have lukket kampen flere gange. Her må keeper Ayumi Kaihori kigge langt efter et flot spark, som dog prellede af på overliggeren. Foto: Polfoto, (AP Photo/Martin Meissner) / POLFOTO
Højdramatisk kamp mod USA's dobbelt-verdensmestre endte 2-2. Japanerne var de mest koldblodige i straffesparkskonkurrencen.

Tårer, chok og glæde. De var bagud hele kampen, men kunne til sidst kalde sig verdensmestre for første gang.

Japan mødte USA i finalen i kvindefodbold, og på trods af at holdet kom bagud to gange i løbet af kampen, var de stærkest i slutningen.

USA startede kampen i højt tempo og havde i kampens første ti minutter flere store chancer. Det var mere held end forstand, at Japans keeper ikke skulle pille bolden ud af nettet i starten af kampen.

USA lignede længe en vinder, og da Alex Morgan scorede til 1-0 i det 69. minut, lignede det den længe ventede forløsning. Men Japan kæmpede sig ind i kampen igen og udlignede ni minutter før tid.

I overtiden kom Japan atter bagud, men med kun tre minutter igen sikrede angriberen Sawa, at kampen skulle afgøres ved straffespark.

Der var posen desværre tom for USA's dobbelte verdensmestre, der kun formåede at score et enkelt mål mod Japans tre fuldtræffere.