Japan fyrer fodboldlandstræner 71 dage før VM-kamp
Akira Nishino skal stå i spidsen for Japan ved VM i fodbold. Foto: Toru Hanai/Reuters
Japan har fyret sin landstræner. I stedet skal Akira Nishino stå i spidsen for japanerne ved VM i fodbold.

71 dage før Japan møder Colombia i den første gruppekamp ved VM i fodbold, har det asiatiske land valgt at fyre landstræneren.

Bosnieren Vahid Halilhodzic, der førte Japan frem til VM-slutrunden, modtog mandag en fyreseddel af Japans Fodboldforbund.

Det skyldes, at træneren ifølge fodboldforbundet har mistet tilliden hos spillerne på grund af sin kontante kommunikationsstil.

I tillæg har Japans seneste resultater været utilstrækkelige.

I slutningen af marts tabte holdet 1-2 til Ukraine og spillede 1-1 mod Mali. I december blev Japan slået med hele 1-4 af rivalen Sydkorea i kampen om det Østasiatiske mesterskab.

Til VM bliver det i stedet Akira Nishino, som skal forsøge at føre Japan til succes. Han skifter fra en stilling som teknisk direktør i fodboldforbundet.

Tilbage i 1996 stod han i spidsen for det japanske OL-landshold, som sensationelt slog Brasilien med 1-0, selv om brasilianerne havde navnkundige spillere som Dida, Roberto Carlos, Rivaldo, Savio, Bebeto og Ronaldo på holdet.

Nishino trænede siden en række japanske ligaklubber, inden han i 2016 blev ansat af landets fodboldforbund.

- Vi synes, at vi havde brug for en ny træner, som kender fodboldforbundet indefra, fordi vi nu kun er to måneder fra VM, siger Kozo Tashima, der er præsident i Japans Fodboldforbund.

Japan er havnet i gruppe H ved VM. Gruppen tæller desuden Colombia, Polen og Senegal.

/ritzau/AFP