Jannik Hansen får karantæne for slagsmål
Ishockeyspilleren har fået en spilledags karantæne for slagsmålet i VM-kampen mod Norge i maj.

Den danske ishockeyspiller Jannik Hansen betaler nu prisen for sin temmelig aggressive opførsel i Danmarks sidste VM-kamp mod Norge i Stockholm i maj måned.

Det internationale ishockeyforbund IIHF har nemlig tildelt Hansen en spilledags karantæne for at være involveret i et gevaldigt slagsmål mod nordmændene, en episode der dengang kostede danskeren deltagelse i resten af kampen.

Som begrundelse for karantænen skriver IIHF på sin hjemmeside: "Han tog aktivt del i angrebet på de norske spillere Ole-Kristian Tollefsen, Martin Røymark, Mats Rosseli Olsen".

"Selv om linjedommeren forsøgte at forhindre Hansen i at fortsætte, ignorerede spilleren det og søgte aktivt efter nye konfrontationer med sine modstandere. Hansen kunne ikke beroliges."

Ishockeyforbundet meddeler, at Hansen er spærret i den første af Danmarks kvalifikationskampe til OL, som spilles i februar.

Hvis det står ved magt, får karantænen næppe nogen betydning for den danske ishockeystjerne, der spiller for Vancouver Canucks i NHL, for spillere fra den nordamerikanske liga er normalt afskåret fra at deltage i OL-kvalifikationskampene.

/ritzau/