Janni vil have Spies tilbage
Familieidyllen med advokaten Christian Kjær er forbi. Samtidig savner Janni rejsekongen Simon Spies, der døde for snart 30 år siden. Foto: Uffe Kongsted / POLFOTO
Janni Kjær har i anledning af sin 50-års fødselstag taget navn efter sin afdøde eksmand.

Janni Kjær er blevet træt af dele efternavn med sin eksmand, Christian Kjær.

Derfor har hun besluttet at give sig selv en navneændring i fødselsdagsgave, når hun næste onsdag fylder 50: Hun vil tage navn efter sin første mand, den afdøde rejsekonge Simon Spies. Ifølge Billed Bladet er det en beslutning, der har været længe undervejs.

- Jeg synes ikke, jeg kunne give mig selv en bedre fødselsdagsgave. Jeg har tænkt over det længe, så det var virkelig en moden overvejelse, siger Janni Kjær - snart Spies.

Janni og Simon nåede kun at være gift i 11 måneder, da den 61-årige milliardær mistede livet. Janni beholdt ikke bare hans efternavn, men fik en formue og et rejseimperium oveni. Siden er forretningskvinden fra Herlev blevet gift igen. Ægteskabet med den 20 år ældre advokat Christian Kjær varede to årtier, men sluttede brat i 2008.

Parret er ikke længere på talefod, men sammen har de børnene Michala på 23 og Christopher på 15. Og netop børnene har spillet en særlig rolle i Jannis ønske om at skifte efternavn.

- Jeg ville selvfølgelig være helt sikker på, at mine to børn, der jo begge hedder Kjær til efternavn, var enige med mig. Det var de, og herefter var det kun en formsag, forklarer hun til Billed Bladet.

Hun vil fejre navneændringen og det halve århundrede, som hun nu kan se tilbage på, med et brag af en fest i næste uge.

Kilde: Billed Bladet