Janni Spies: Simon lever i mig
Janni Spies var med ved åbningen af en udstillingen om hendes afdøde mand, Simon Spies. (Foto: Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv)
Janni Spies har været i gemmerne og fundet personlige ting fra sin tid med Simon Spies frem. De kan ses på udstillingen "Simon Spies Helsingør-drengen der fik vinger" i Helsingør.

- Den tid, jeg havde med Simon, er en del af mig. Han lever i mig. Han kom til at betyde alt i de få, men gode år, vi fik sammen. Han er den, der har haft den største indflydelse på mit liv.

Det fortalte Janni Spies til Se og Hør i forbindelse med åbningen af særudstillingen "Simon Spies Helsingør-drengen der fik vinger".

Med sit liv med morgenbolledamer, charterkonge og venskab med blandt andre den afdøde, kontroversielle politiker, Mogens Glistrup, bidrager Simon Spies selv med en væsentlig del, men Janni Spies har haft en stor rolle i skabelsen af udstillingen.

Hun har været igennem sine personlige ting og stiller nogle af sine og Simon Spies' personlige ejendele til rådighed for offentligheden.

– Jeg har bidraget med mange af Simons helt personlige ting, som jeg har haft opmagasineret i 33 år, hvor jeg har ventet på, at de en dag kunne komme til deres ret, siger Janni Spies til Se og Hør.

Simon Spies døde 16. april 1984 efter knap et års ægteskab med Janni Spies.

Siden er Janni Spies, som var 22 år, da hun blev gift med den næsten 40 år ældre Simon Spies, kommet videre med sit liv.

Den nu 54-årige Janni Spies var gift med Christian Kjær, medejer af cementkoncernen FLSmidth & Co. A/S, fra 1988 til 2008. Sammen har de datteren Michala og sønnen Christopher.

I dag danner hun par med den 20 år yngre brasilianer Roberto og til Se og Hør fortæller hun, at de har det godt sammen.
 
Udstillingen ”Simon Spies: Helsingør-drengen der fik vinger” vises på Helsingør Bymuseum frem til 31. maj 2019. Foto: Palle Hedemann/Scanpix/arkiv

via Listen To News