Jan Ø. Jørgensen er årets badmintonspiller

I et stærkt felt blev Jan Ø. Jørgensen valgt som årets badmintonspiller i det, han selv kalder sit bedste år.
Jan Ø. Jørgensen har været skadet i sæsonen, men alligevel formået at blive europamester og vinde Indonesian Open.
Jan Ø. Jørgensen har været skadet i sæsonen, men alligevel formået at blive europamester og vinde Indonesian Open. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Der var mange gode bud at vælge imellem, da Årets badmintonspiller skulle kåres, og derfor har juryen ikke haft noget nemt valg.

Ved VM på hjemmebane i Ballerup i august blev det til hele tre danske bronzemedaljer, men alle tre medaljetagere blev forbigået ved kåringen til fordel for Jan Ø. Jørgensen.

Den 26-årige aalborgenser fik sin VM-turnering ødelagt af en skade, men bortset fra det har 2014 budt på mange gode resultater.

Ud over et europamesterskab lykkedes det også for Jan Ø. Jørgensen at vinde Indonesian Open som den første europæer nogensinde, og igennem hele året var han at finde i top-fem på verdensranglisten.

- Selv om der selvfølgelig har været nedture, så har 2014 været mit bedste år nogensinde.

- På trods af skaderne har jeg lavet en masse gode resultater, siger Jan Ø. Jørgensen, der modtager prisen for første gang.

- Jeg er superstolt og beæret over at få denne pris, specielt når man ser på det gode felt, jeg har været oppe imod, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.