Jan fik depression efter arbejdsskade: Sagsbehandler blev hans redning

Da Jan Røjen kom på kontanthjælp efter en arbejdsulykke, fik han depression. Favrskov Kommune fik ham på benene igen.
Jan Røjen er kommet i job igen efter en depression og arbejdsskade.
Jan Røjen er kommet i job igen efter en depression og arbejdsskade. Foto: Privat

Da Jan Røjen for to år siden fik en arbejdsskade, var det ikke kun armen, det gjorde ondt i. Jan Røjen havde også fået ondt i livet. Den tidligere chauffør var kommet på kontanthjælp efter ulykken, og pludselig så dagene en del mørkere ud.

Det skriver TV Midtvest

- Der var jeg helt nede i kælderen, og somme tider tænkte jeg også på strikken. Jeg har også været på piller mod depression. Men det er væk nu, siger Jan Røjen.

For Jan Røjen kom redningsmændene i form af sagsbehandlerne i Favrskov Kommune. De sendte ham i genoptræning, til psykolog og til sidst i jobpraktik. 

Siden juli har Jan Røjen arbejdet 15 timer om ugen hos Rønnow Grafik, som han allerede er blevet virkelig glad for. Det har givet ham mere selvtillid og selvværd, fortæller han. Nu håber han at kunne blive hængende, til han er 67 år.

Jan Røjen mener, at det kommer en til gavn, hvis man møder ind på jobcentret med et åbent sind.

- Hvis man går ind til det med en negativitet, er det ikke godt. Jeg havde en sagsbehandler, der ikke så mig som et nummer. Hun så mig som en borger, der havde problemer og skulle have hjælp. Jeg turde at åbne mig over for hende, fordi jeg følte, at jeg blev taget godt imod. Jeg glædede mig næsten til hvert møde, siger Jan Røjen til Avisen.dk.

Har investeret 7 mio. i sagsbehandling

Måske har Jan Røjen også været heldig at være borger i lige netop Favrskov Kommune. Politikerne i kommunen har nemlig investeret syv millioner kroner i jobcentret og ansat fire nye medarbejdere.

- Vi kan bruge mere tid på den enkelte borger og bruge tid på det, der nu er behov for. Hvis vi skal have kontakt til en læge eller psykiatrien eller andre samarbejdspartnere, så har vi nu mulighed for at tage med, og det er rart, for det gør, at vi hurtigere kan få noget sat i værk, siger jobkonsulent Birgitte Larsen til TV Midtvest.

Hun fokuserer også på, at pengene er godt givet ud – både politisk og økonomisk. I takt med at antallet af medarbejderne på jobcentrene er steget, er udgifterne til kontanthjælpsmodtagere faldet.

I dag er 5,4 procent af borgerne i Favrskov Kommune på kontanthjælp.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.