Tidligere V-profil blev knaldet for narkokørsel: Jeg angrer helt vildt
- Jeg fortsatte dumheden ved at lyve om, hvad der var sket. Jeg fortalte hverken sandheden til min kæreste, mine forældre, til venner eller kolleger, fortæller Jakob Engel-Schmidt. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Jakob Engel-Schmidt angrer, at han satte sig bag rattet med kokain i blodet en sommerdag i 2017.

Karrieren kørte på skinner for den unge Venstre-løve Jakob Engel-Schmidt, men en juli-dag i 2017 tog han en skæbnesvanger beslutning, der ændrede hans liv fuldstændigt.

Den unge politiker satte sig bag rattet i sin bil med kokain i blodet og blev stoppet af politiet på Lyngbyvej nord for København. I første omgang slap han afsted med ikke at fortælle nogen om episoden. Et halvt år senere kunne han dog se sig selv på forsiden af Ekstra Bladet, og det satte en stopper for hans fremadstormende karriere.  

Nu fortæller Jakob Engel-Schmidt om episoden og tiden efter i et interview med selvsamme avis.

Han forklarer, at han, aftenen før han blev stoppet, havde været i byen og taget imod et tilbud om en bane kokain. Han lod bilen stå, men da han ville hente den næste dag, blev han stoppet med en knust baglygte af politiet. Han nægtede at blæse i betjentenes ballon, og derfor forlangte de en blodprøve, der senere viste spor af kokainen fra aftenen før.

- Jeg fortsatte dumheden ved at lyve om, hvad der var sket. Jeg fortalte hverken sandheden til min kæreste, mine forældre, til venner eller kolleger. Jeg håbede, at sagen kunne blive glemt. Men så nådig er verden ikke. Et halvt år senere ringede Ekstra Bladet – og så var jeg nødt til at gå til bekendelse. Den dag følte jeg, at jeg mistede hele mit liv, fortæller Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

Politiet tilbød efter episoden Jakob Engel-Schmidt, at han kunne undgå en straffesag ved at betale en bøde på 30.500 kroner og tabe kørekortet i tre år. Det accepterede han. 

Mistede jobbet

Afsløringen i Ekstra Bladet fik store jobmæssige konsekvenser for den ellers fremadstormende Jakob Engel-Schmidt.

Da historien om narko-kørslen kom frem, havde den unge politiker orlov fra Venstres folketingsgruppe, fordi han passede et job som udviklingsdirektør på ungdomsuddannelsen Niels Brock. Det job mistede han med øjeblikkelig virkning, mens Venstres daværende gruppeformand Søren Gade fastslog, at han havde meget svært ved at se Jakob Engel-Schmidt komme tilbage i dansk politik.

Nedturen har taget hårdt på den tidligere politiker. Han har i tiden efter sovet meget, trænet og gået til psykolog. Og så fortæller han til avisen, at han lige siden har "angret helt vildt," at han satte sig bag rattet den dag.

Lige nu har Jakob Engel-Schmidt intet job, men han håber, at han kan få en chance til og drømmer om en stilling i erhvervslivet. 

- Jeg er lysende klar over, at der er lang vej til, at jeg nogensinde kan komme tilbage i politik. Jeg har været nede og røre bunden, og det er slut med at gøre dumme ting. Men i betragtning af, at jeg er den eneste, som har lidt skade ved forseelsen, håber jeg på mine omgivelsers tilgivelse, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.