Jacksons mor får delt forældremyndighed
Katherine Jackson skal dele forældremyndighed over Michael Jacksons børn med sangerens nevø Tito Joe Jackson.

Michael Jacksons mor er tilbage ved sine børnebørn efter at have været meldt savnet og fået frataget forældremyndigheden over Prince Michael, Paris og Blanket - den afdøde King of Pops tre børn.

Farmoren kan nu se frem til at få delt forældremyndighed over de tre børn med sangerens 34-årige nevø Tito Joe Jackson, kaldet TJ. Aftalen betyder, at den 82-årige Katherine Jackson ikke behøver holde styr på det hele selv.

- Fru Jackson er utrolig tilfreds med udsigten til at få fornøjelsen af at opdrage Michaels børn uden at skulle håndtere ting såsom at styre det store hold af ansatte, der følger med så højt profileret en familie.

- I stedet kan hun fokusere på at være bedstemor og opdrage børnene. Hun er ivrig efter at nyde sit gode forhold til børnene, skriver Katherine Jacksons advokat, Perry Sanders Jr., en pressemeddelelse.

Nyhedsbureauet AP skriver ifølge Seattle Times, at den 15-årige Prince Michael har godkendt aftalen om fælles forældremyndighed, der bliver fremlagt for en dommer i næste uge.

Oprindeligt var det farmoren, der fik fuld forældremyndighed, da hendes søn døde i 2009.

Men da hun pludselig blev meldt savnet i sidste weekend, besluttede L.A.-dommer Mitchell Beckloff onsdag, at Michael Jacksons nevø skulle være ny tilsynsværge.

- Jeg er helt knust over, at mine børnebørn er blevet taget fra mig, mens jeg har været væk, fortalte farmoren til amerikanske ABC News.

Medier har spekuleret i, at Katherine Jackson blev bortført af medlemmer af familien Jackson, og Tito Jackson, TJ's far, mente, at flere af hans søskende stod bag et kup.

Katherine Jackson selv har sagt, at hun bare tog sig et lille spa-ophold i Arizona. Advokaten Sanders bekræfter påstanden og siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at hun var på Miraval Arizona Resort & Spa i Tucson for at hvile ud.

/ritzau/