Jackpot: 1000 medarbejdere får stor pengegave efter salget af deres arbejdsplads
Det kommer de ansatte til gode, at deres arbejdsplads er blevet solgt. Foto: Erik Jepsen/Scanpix/Arkiv
Plastvirksomheden, Færch Plast i Holstebro, er blevet solgt fra en kapitalfond til en annde. Og det kommer de 1000 medarbejdere til gode.

1.000 medarbejdere hos Færch Plast kan glæde sig over, at deres arbejdsplads er blevet solgt. 

For de nye ejere giver nemlig de ansatte en klækkelig sum på 10.000 kroner i forbindelse med salget. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Ifølge Dagbladet var medarbejderne ikke overraskede over, at deres arbejdsplads var blevet solgt til Advent International fra USA. 

- De har siden januar været informeret om, at der var gang i en salgsproces, og medarbejderne har været løbende orienteret om forløbet, siger direktør Lars Gade Hansen til Dagbladet Holstebro Struer. 

Færch Plast har hovedsæde i Holstebro, der også har flest ansatte. I alt har virksomheden dog seks fabrikker over hele Europa.

Advent International er herhjemme bedst kendt for at have købt Nets, som er dem, der står bag dankortet.

- I branchen er Advent International kendt som en kvalitetsejer, som er god til at drive og udvikle virksomheder. Vi er i forvejen en meget veldreven virksomhed, og vi har senest sidste år opdateret vores strategiplan og sat ambitiøse mål for vores resultater, og det er også den plan, som de nye ejere vil følge. Det er også det, som jeg har sagt til medarbejderne, siger han til avisen.

Bliver i Nordvestjylland

Mens virksomhedssalg til kapitalfonde ofte rimer på fyringer, bliver det ikke tilfældet i Holstebro, skriver dagbladet.

Der vil være det samme antal ansatte på fabrikken, efter salget er ført igennem, mens hovedsædet stadig vil være i det nordvestjyske, skriver avisen.

Overfor avisen vil direktøren ikke løfte sløret for, hvor meget Advent skulle køre gennem dankortterminalen. Men flere medier skriver, at prisen har været syv milliarder kroner.