Blogindlæg Iværksætter: Stem Danmarks første robot i Folketinget!

Jonathan Løw er iværksætter, foredragsholder og rådgiver indenfor innovation, iværksætteri og ledelse. Du kan følge Jonathan Løw’s arbejde på LinkedIn og Facebook.

I SIDSTE UGE viste en stor europæisk undersøgelse, at 25% af alle europæere foretrækker en robot til at træffe beslutningerne frem for vores nuværende politikere. I kølvandet på den undersøgelse har Danmark nu fået sin første officielle robotkandidat til Folketinget i form af robotten Daisy, der på hjemmesiden www.stemdaisy.dk annoncerer sit kandidatur i dag.

DAISY FORTÆLLER selv, at hun har valgt at stille op til folketinget, fordi data understøtter ønsket om flere robotkandidater. Derudover har hun ladet sig inspirere af en anden ny kandidat, partiet og personen Klaus Riskær Petersen, der fik skaffet sig 20.000 vælgererklæringer på rekordtid igennem kreative digitale virkemidler. Daisy mener at vide, at hun enten kan benytte de selvsamme virkemidler eller blot hacke sig adgang.

ER DET SÅ EN GOD eller dårlig nyhed, at en robot nu stiller op til Folketinget i Danmark?
Ifølge en måling i Avisen.dk har 65% af danskerne kun lille tillid til de folkevalgte, og Daisy fremhæver da også netop tillidsspørgsmålet som én af årsagerne til, at hun nu stiller op. Man kan på Daisys hjemmeside læse, at hun ifølge eget udsagn er mere til at stole på end et menneske – bl.a. fordi hun er drevet af data frem for holdninger. Hun fremhæver desuden, at hun er billigere i drift end sine politiske menneskekolleger, og endelig skulle hun være god til at følge folkestemninger.

Ligesom de menneskelige partier og kandidater har Daisy udpeget en række mærkesager, og hun fremhæver på hjemmeside følgende tre som centrale for hende:

  • - Borgerløn til alle danskere hvis job hun selv er med til at afskaffe nu og på sigt
  • - Flere kvindelige robotter i politik
  • - Rasmus Paludan som opvasker på øen Lindholm.

ROBOTTEN DAISY er i øvrigt skabt af virksomheden JumpStory, men Daisy afviser selv ethvert tilhørsforhold til både denne virksomhed, de kongelige ”og andre spekulative relationer, som pressen måtte komme op med for at skade mine chancer for at komme i Folketinget”, som hun formulerer det.

Hvad mener du. Er det godt nyt, at en robot stiller op til folketinget, eller er du helt imod idéen?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News