Italiensk målkonge stopper karrieren
38-årige Filippo Inzaghi stopper fodboldkarrieren og fortsætter som ungdomstræner i AC Milan.

Den legendariske målmager Filippo Inzaghi har scoret sit sidste mål som professionel fodboldspiller, efter at hans kontrakt med AC Milan udløb ved udgangen af juni.

Den 38-årige italiener havde egentlig proklameret, at han endnu ikke var færdig som fodboldspiller og er blevet rygtet til en lang række klubber, men det blev altså ved snakken.

I stedet indleder Inzaghi en karriere som træner, hvor han til at starte med skal forsøge sig med et af Milans ungdomshold. Her har han skrevet en kontrakt, der løber frem til 2014, skriver AC Milan i en officiel erklæring på klubbens hjemmeside.

Filippo Inzaghi spillede blot syv gange for Milan i sidste sæson og scorede sit sidste mål for klubben i sin 22 år lange karriere i 82. minut af hans afskedskamp, da Milan slog Novara 2-1.

Inzaghi slutter sin karriere som den næstmest scorende spiller i europæiske turneringer nogensinde med 70 scoringer - kun overgået af spanske Raul med 77 mål.

I den italienske Serie A har han scoret imponerende 10 hattricks, hvilket er flere end nogen anden i ligaens historie, mens han i Champions League må dele førstepladsen med engelske Michael Owen og argentinske Lionel Messi, der alle har scoret hattrick tre gange.

Inzaghi scorede desuden 25 gange i sine 57 optrædener for det italienske landshold, der aldrig har tabt en kamp, som Inzaghi havde scoret i.

/ritzau/