Italiensk fodboldspiller går i sultestrejke
Tre års karantæne for matchfixing har fået Emanuele Pesoli til at lænke sig selv og indlede en sultestrejke.

Den italienske fodboldspiller Emanuele Pesoli har lænket sig selv til portene ind til det italienske fodboldforbunds hovedkvarter i Rom, hvor han har indledt en sultestrejke.

Den tidligere Siena-spiller, der i dag er på kontrakt i Verona, er rasende over sin straf på tre års udelukkelse fra fodbold i den store matchfixing-sag, der har rystet hele Italien.

- Jeg er såret over dommen, og jeg vil gerne konfrontere dem, der anklager mig, siger 31-årige Pesoli til Gazzetta dello Sport.

Pesoli var blandt en række italienske fodboldspillere og trænere, der fredag blev ramt af udelukkelser af fodboldforbundet.

Blandt de mere prominente navne er Juventus-træneren Antonio Conte, der fik 10 måneders karantæne for at have undladt at indberette matchfixing i forbindelse med to kampe i sæsonen 2010-11, hvor han var træner for Serie B-klubben Siena.

Dengang spillede Emanuele Pesoli på holdet.

Emanuele Pesoli stiller spørgsmål til andre spilleres vidneudsagn, der var medvirkende til at få ham dømt.

- Det er en voldsom protest, men de ødelægger mit liv for noget, jeg ikke har gjort. Jeg vil blive her, ind til jeg ikke kan gøre det længere, siger den sultestrejkende spiller.

Sagen minder om lignende skandaler i italiensk fodbold i 1980 og før VM i 2006, hvor Juventus blev tvangsnedrykket.

Anklagerne mener, at internationale spillesyndikater har betalt en stribe spillere for at fixe resultaterne af kampe i de italienske ligaer.

Særligt hos Juventus har skandalen kastet mørke skyer over klubbens forberedelser til den kommende sæson, hvor den skal forsvare sidste sæsons mesterskab.

Ud over Antonio Conte har spillerne Leonardo Bonucci og Simone Pepe også været under mistanke. Begge blev dog fredag renset for anklagerne.

/ritzau/Reuters