Italiener roser Fuglsang efter triumf
Jakob Fuglsangs var en afgørende hjælper for Giacomo Nizzolo, der er samlet vinder i belgisk etapeløb.

Cykelrytteren Giacomo Nizzolo havde aldrig klaret den uden sine holdkammerater fra Radioshack-Nissan, siger italieneren efter at være blevet kåret som samlet vinder af det belgiske etapeløb Tour de Wallonie.

Mandag overtog den 23-årige italiener løbets gule trøje, men helt ind til afslutningen på sidste etape onsdag var der spænding om de allerøverste pladser i klassementet.

Hele fem ryttere havde nemlig blot 10 sekunder eller mindre op til Giacomo Nizzolo på førstepladsen.

- Det var ikke let at forsvare trøjen med så marginal en føring. Der var tre indlagte spurter om bonussekunder, og derfor var det forventet, at kampen om den samlede sejr ville fortsætte helt frem til målstregen, siger Nizzolo i en pressemeddelelse.

Det lykkedes dog at holde styr på konkurrenterne - med stor hjælp fra blandt andre danske Jakob Fuglsang, som kørte den italienske sprinter i stilling ved etapens slutning.

- Jakob bragte mig frem til kilometermærket, mens Ben Hermans og Matthew Busche holdt farten meget høj. Jeg formåede at positionere mig selv godt bag Napolitano, men jeg startede måske en smule for tidligt med de ben, jeg havde, siger Nizzolo.

- Ærgerligt, men den samlede sejr var det vigtigste i dag, siger rytteren, der sluttede på en sjetteplads i spurten, som blev vundet af Danilo Napolitano (Acqua & Sapone).

Det belgiske etapeløb må samlet set betegnes som en succes for Jakob Fuglsang og de andre Radioshack-Nissan-ryttere.

Ud over den samlede sejr endte Giacomo Nizzolo også på førstepladsen i ungdomskonkurrencen, mens Laurent Didier vandt løbets bjergtrøje.

Løbets andenplads gik til Gianni Meersman (Lotto Belisol), som blot var et enkelt sekund efter Giacomo Nizzolo i den samlede stilling.

Jakob Fuglsang sluttede som nummer 35 i klassementet.

/ritzau/