Stor fyringsrunde: It-gigant vil afskedige 90 medarbejdere
Den amerikanske virksomhed IBM fyrer 90 ansatte. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
90 ansatte hos den amerikanske IT-virksomhed IBM skal fyres. Medarbejderne er en del af en outsourcingaftale med KMD, og det møder kritik fra flere fagforeninger, at netop de ansatte er berørt.

Den amerikanske it-virksomhed IBM vil fyre 90 ansatte.

De ansatte er en del af en gruppe på 280 medarbejdere, som IBM overtog som led i en større outsourcingaftale med KMD. Det skriver Computerworld.

260 af medarbejderne kommer fra KMD, mens de sidste er fra den indiske virksomhed Tech Mahindra. IBM fyrer altså godt en tredjedel af de outsourcede medarbejdere.

Beslutningen om at fyre de 90 nye medarbejdere møder kritik hos fagforeningerne HK og Prosa. Ifølge dem har de virksomhedsoverdragede medarbejdere krav på at få rettighederne fra deres tidligere overenskomst med.

Derfor går det ikke, at IBM nu kun afskediger medarbejdere blandt de virksomhedsoverdragede, lyder det fra faglig sekretær i HK/Privat Kim Bonde Nielsen.

- IBM rettede sigtekornet mod deres kommende medarbejdere allerede fra begyndelsen, og nu trykker man på aftrækkeren. Men det står klokkeklart i loven, at man ikke må stilles ringere som medarbejder end sine kolleger, bare fordi man bliver virksomhedsoverdraget. Vi opfatter det som en ren tilståelsessag, siger Kim Bonde Nielsen i en pressemeddelelse.

I øjeblikket forhandles der om at nedbringe antallet af fyringer. Det vides heller ikke endnu, hvordan fyringerne fordeles mellem IBM's kontorer i Aalborg, Odense og Brøndby.

Avisen.dk har været i kontakt med IBM's danske kommunikationschef, Benedicte Strøm, der ikke har nogen kommentarer så længe forhandlingerne står på.

"Vi har ikke noget at tilføje udover, hvad der i dag er kommunikeret internt til vores medarbejdere. Her gør vi det klart, at vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger, og at vi i øjeblikket forhandler med medarbejderrepræsentanter med henblik på at forsøge at nedbringe antallet af berørte stillinger," har hun tidligere skrevet i en mail til Computerworld.

Afskedigelserne skal være på plads inden udgangen af november, oplyses det.

via Listen To News