Israelsk militær skyder tre palæstinensere ved grænsen
Uroen fortsætter ved Gazastriben, hvor israelsk militær søndag aften har skudt og dræbt tre palæstinensere.

Israelsk militær meddeler at have skudt og dræbt tre palæstinensere, som militæret mener havde trængt ind på israelsk land.

Der er tale om to separate episoder søndag, skriver nyhedsbureauet AP.

I én udtalelse fra de israelske militær lyder det, at "to terrorister, der infiltrerede Israel, smed sprængstof" mod soldater søndag aften, hvilket soldater besvarede med skud, der dræbte de to.

I en anden udtalelse lyder det, at to palæstinensere tidligere på aftenen, ødelagde sikkerhedshegn og prøvede at krydse grænsen indtil Israel. Tropper åbnede ild, og dræbte én, lyder det i udtalelsen.

Den anden skal være anholdt af israelsk militær, skriver nyhedsbureauet AFP.

Hændelserne er blot de seneste i en række ved grænsen til Gaza, hvor der hersker stor uro.

Fem fredage i træk har der været omfattende protester ved den stærkt bevogtede israelske grænse, hvor tusindvis af palæstinensere har deltaget.

Siden 30. marts, hvor protester ved grænsen brød ud, er mindst 39 palæstinensere blevet dræbt, ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge Israel forsvarer militæret blot grænsen.

Demonstranterne kræver, at palæstinensere, som blev fordrevet ved Israels oprettelse i 1948, kan vende hjem.

Israel siger, at en opfyldelse af kravet ville være ensbetydende med den jødiske stats opløsning, og israelerne beskylder islamister i Hamas for at bruge protesterne som et påskud for vold mod Israel.

Grænseområdet mellem Israel og Gazastriben har i det store hele været roligt efter afslutningen på krigen mellem de to parter i 2014.

Men da USA's præsident, Donald Trump, i december meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, tog spændingerne i området voldsomt til og fik volden til at blusse op igen.

Palæstinensernes demonstrationer skal efter planen kulminere 14. maj, som er 70-års-dagen for Israels oprettelse.

/ritzau/