Israel vil have OL-ceremoni for terrorofre
Israel vil have en mindeceremoni for massakren ved OL i 1972, men IOC frygter en boykot af legene.

I 1972 ved OL i München blev 11 israelere taget som gidsler af en palæstinensisk gruppe og slået ihjel. 40 år senere ønsker den politiske ledelse i Israel at minde de dræbte ved åbningsceremonien ved OL i London.

Men det ser umiddelbart ikke ud til at komme til at ske, og det, mener den israelske sportsminister, blandt andre er det israelske IOC-medlem, Alex Giladys, skyld.

- Han vil ikke give Israels fjender en undskyldning for at boykotte de olympiske lege, siger den israelske sportsminister, Limor Livnat.

- (Gilady er) den eneste israeler i IOC. Den person, som burde være i fronten for den israelske kamp for at mindes de 11 ved åbningsceremonien, den person, som hele det israelske samfund forventer, repræsenterer de efterladte familier, som spørger efter, at deres sønner bliver anerkendte, siger Livnat.

Selv om Livnat angriber Gilady for ikke at varetage israelske interesser, så er Gilady ifølge IOC's vedtægter ikke Israels repræsentant i IOC, men derimod IOC's repræsentant i Israel.

Livnat mener, at flere vestlige lande bakker op om Israels ønske, og at Gilady og det øvrige IOC er de eneste, som står i vejen.

Og det får også premierminister Benjamin Netanyahu på banen.

- Jeg mener, at efter 40 år er det tid til et kort moments stilhed ... det er vores krav til IOC, siger Netanyahu.

Åbningsceremonien begynder på det olympiske stadion i London den 27. juli.

/ritzau/