Israel: Vi har knust Islamisk Stat-celle

Israels sikkerhedstjeneste har anholdt tre palæstinensere, som ville etablere celle fra Islamisk Stat.
Israels sikkerhedstjeneste siger, at den har anholdt tre palæstinensere, der var i gang med at danne en celle for Islamisk Stat på Vestbredden. Her ses militante fra Islamisk Stat på et foto, som er taget i juni i Irak.
Israels sikkerhedstjeneste siger, at den har anholdt tre palæstinensere, der var i gang med at danne en celle for Islamisk Stat på Vestbredden. Her ses militante fra Islamisk Stat på et foto, som er taget i juni i Irak. Foto: Antonio Calanni/AP

Shin Bet, Israels interne sikkerhedstjeneste, har anholdt tre palæstinensere, der ifølge tjenesten forsøgte at etablere en væbnet celle for Islamisk Stat (IS) på Vestbredden.

De tre anholdte er ifølge meddelelsen i 20'erne. De blev anholdt tilbage i november i byen Hebron på Vestbredden.

I en erklæring fra sikkerhedstjenesten hedder det, at de tre anholdte under afhøringer havde planer om at anskaffe sig våben, der skulle bruges i angreb på israelere.

De tre havde desuden fremstillet adskillige bomber. En af dem er blevet brugt mod israelske soldater.

En af de tre er blevet sigtet ved en militærdomstol i den sydlige del af Vestbreden. Han sigtes for at være medlem af en ulovlig organisation.

De to andre fremstilles i de kommende dage.

Det er Islamisk Stat, der i øjeblikket er i offensiven i Syrien og Irak, hvor den islamisk fundamentalistiske væbnede bevægelse har udråbt et kalifat i de områder, som IS har erobret.

Indbyggere i områderne er blevet tvunget til at konvertere til IS-udgaven af fundamentalistisk sunniislam.

Der er mange rapporter om, at indbyggere, der har nægtet, er blevet dræbt.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.