Israel udnævner muslimsk minister
Det israelske Arbejderparti har udnævnt Raleb Majadele til videnskabs- og teknologiminister. Dermed bliver han den første arabiske muslim i det israelske ministerkabinet.

Israel har fået sin første arabiske muslim som minister. Fredag sagde lederen af det israelske Arbejderparti, Amir Peretz, at udnævnelsen af Raleb Majadele til videnskabs- og teknologiminister er historisk. Endvidere mener han, at udnævnelsen vil forbedre forholdet mellem Israels forskellige befolkningsgrupper, skriver BBC.

Den arabiske befolkning udgør 20 procent af Israels samlede befolkning på syv millioner. I den israelske presse spekuleres der i, om udnævnelsen af Majadele er Amir Peretz’ forsøg på at mobilisere støtte blandt den arabiske befolkning i Israel forud for Arbejderpartiets interne partivalg i maj 2007.

Majadele afløser Ophir Pines-Paz, som forlod posten tilbage i oktober i protest mod, at det ultra-nationalistiske Yisrael Beitenu-parti var kommet med i regeringskoalitionen.

Udnævnelsen af Majadele har ikke været helt gnidningsfri. Således har Esterin Tartman, der er formand for Yisrael Beitenu, udtalt, at udnævnelsen er et »dødeligt slag mod zionismen«. Udtalelsen har fået flere lovgivere til at kræve, at premierminister Ehud Olmert ekskluderer det ultra-nationalistiske parti fra koalitionen.