Israel laver ny bosættelse på Vestbredden
En tidligere militærbase på Vestbredden bliver det nye hjem for de jødiske bosættere, der blev tvunget til at forlade deres hjem i Gaza. Det er første gang siden 1992, at Israel laver en ny bosættelse.

På trods af løfter om ikke at lave flere bosættelser på Vestbredden, offentliggjorde den israelske regering tirsdag, at der er en ny bosættelse på vej. Det drejer sig om en tidligere israelsk militærbase på den besatte Vestbred, hvor omkring 20 tvangsflyttede jødiske familier fra Gaza-striben vil oprette en ny bosættelse.

»Beslutningen blev truffet af den tidligere forsvarsminister Shaul Mofaz i den tidligere regering, og det er ikke muligt at forhindre denne beslutning,« sagde en regeringstalsmand til Reuters.

Efter planen går byggeriet i gang om to uger.

Ifølge talsmanden for de israelske Bosætteres Fælles Råd, Emily Amrusy, er forklaringen på den nye bosættelse, at de pågældende familier ønskede at bo i netop dét område, da det er tæt på bosætternes arbejde og familiemedlemmer.

Omkring 8.500 israelske bosættere blev tvunget til flytte fra Gaza, da Israel efter 38 års besættelse overlod området til palæstinenserne.

På Vestbredden bor der 260.000 israelske bosættere og 2,5 millioner palæstinensere. Den nye bosættelse, der kommer til at hedde Maskiot, er den første nye siden 1992.