Israel frigiver Palæstinas penge
Israel har lovet at frigive 100 millioner af Palæstinas dollars efter et møde mellem Ehud Olmert og Mahmoud Abbas.

Den israelske premierminister Ehud Olmert og den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas talte sammen i over to timer lørdag. Og der kom rent faktisk resultater ud af de to statslederes første møde i over 22 måneder.

Israel lovede at frigive 100 millioner dollars fra Palæstinas indefrosne aktiver. Derudover vil landet lempe lidt på de stramme grænseregler for Vestbredden.

Mødet var »et første skridt mod at genopbygge gensidig tillid og et frugtbart samarbejde,« sagde Olmerts kontor efter mødet ifølge AP.

Men de to statsledere kunne ikke blive enige om alle punkter på mødet. Specielt området omkring fangeudveksling gik i hårdknude, men i stedet nedsatte de et udvalg, som skal kigge på mulighederne for at få enighed mellem de to lande.

Mødet kommer på et heldigt tidspunkt for begge ledere, som har brug for at kunne fremvise fremskridt i fredsforhandlingen. De 100 millioner dollars vil være en vigtig brik for at få stabilitet i Palæstina, som den sidste tid har været præget af kampe mellem tilhængere af præsident Abbas’ Fatah-bevægelse og Hamas-tilhængere. De 100 millioner dollars vil højst sandsynlig gå til at betale løn til nogle af de 165.000 offentligt ansatte, som ikke har fået fuld løn siden Palæstinas midler blev frosset i udlandet, da Hamas vandt valget i januar.