Islamister jaget på flugt i Somalia
Somalias regeringsstyrker og tropper fra nabolandet Etiopien har fordrevet islamisterne fra deres sidste bastion. Regeringen vil have den Afrikanske Union til at sende fredsbevarende styrker.

Islamisterne i Somalia er drevet på flugt efter to ugers krig og kampe mod den svage regerings styrker og nabolandet Etiopien.

Mandag meddelte Somalias premierminister, Ali Mohamed Gedi, at styrkerne nu har indtaget islamisternes sidste bastion: byen Kismayo. Samtidig opfordrede premierministeren den Afrikanske Union til at sende fredsbevarende styrker til Somalia. Soldaterne skal være med til at stabilisere situationen i det uroplagede land.

»Jeg kan bekræfte, at vore styrker har indtaget Kismayo,« sagde Gedi til AP.

Nu er jagten på de flygtende islamister fra De Islamiske Domstole for alvor gået ind. Somalias regering har sværget at forfølge de flygtende. Islamisterne har svaret igen med trusler om guerilla-krig efter nederlaget på slagmarken.

Ifølge den lokale forretningsmand Sheik Musa Salad er alt kaos i Somalia efter kampene.

»Alt er ude af kontrol, alle har et våben og bander plyndrer alt, nu hvor islamisterne er borte,« siger han til AP.

Mange somaliere var glade for islamisterne, fordi de skabte sikkerhed i den sydlige del af landet. Somalia er i forvejen hårdt plaget af flere borgerkrige og oversvømmelser.