Islamister får tre dage til at lægge våben
Den somaliske overgangsregering har givet islamisterne i landet tre dage til at overgive sig. USA forsøger at fange terrorister blandt islamisterne.

Med opbakning fra etiopiske styrker har Somalias overgangsregering nu smidt gruppen De Islamiske Domstole ud af alle landets større byer. Mandag måtte islamisterne opgive deres sidste forvarsværk, havnebyen Kismayo.

Nu giver premierminister Ali Mohamed Ghedi islamisterne tre dage til at lægge deres våben.

»De, som er blevet misinformeret af internationale terrorister, de, som flygtede fra hovedstaden med vilje, eller som følge af terroristernes løgne bedes nu vende tilbage. Regeringen giver dem amnesti,« sagde Ghedi mandag til BBC.

Premierministeren bad samtidig den Afrikanske Union om at sende fredsbevarende tropper til landet.

Kenya har lukket sin grænse til Somalia af frygt for, at De Islamiske Domstole går over grænsen, og amerikanske flådefartøjer patruljerer ude for kysten til Somalia. Ifølge CNN leder amerikanerene efter tre al-Qaeda-medlemmer, som, de mener, er blandt islamisterne. Al-Qaeda-folkene mistænkes for at stå bag terrorbombningerne af flere amerikanske ambassader i Afrika i 1998.

Islamisterne har indtil videre nægtet at overgive sig. De ønsker ikke at forhandle med regeringen, før de etiopiske tropper har forladt Somalia.