Islamisk Stat angriber base nær nyligt befriet by
Røg i Ramadi ved en af Islamisk Stats baser i byen, da kampene om Ramadi stod på i slutningen af december. Siden har den irakiske hær indtaget byen. Foto: Osama Sami/AP
Militante fra IS er med selvmordsbomber gået til angreb på en irakisk militærbase nær Ramadi.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har fredag udført et angreb mod en militærbase tæt på den irakiske by Ramadi.

Det skriver BBC, der citerer en talsmand fra militæret.

Angrebet kommer, kun få dage efter at Ramadi blev indtaget af regeringsstyrker, og Islamisk Stat samtidig blev drevet ud af byen.

De militante IS-folk benyttede blandt andet selvmordsbomber i biler og bombebælter i angrebet, oplyser militærtalsmanden.

Militæret svarede igen og fik yderligere hjælp, da bombefly fra den amerikanskledede koalition mod den militante gruppe angreb oprørerne fra luften.

Der er ikke meldinger om det mulige antal omkomne i kampene.

Irakiske styrker genvandt kontrol over Ramadi søndag, efter at IS har siddet tungt på den strategisk vigtige by siden maj.

Fredagens angreb mod militærbasen er det største fra Islamisk Stats side siden nederlaget til det irakiske militær.

Irak meddelte søndag, at det irakiske flag igen vajer over regeringsbygningerne i Ramadi i det centrale Irak.

- Ramadi er blevet befriet, og de væbnede antiterrorstyrker har hejst flaget over regeringskomplekset, meddelte brigadegeneral Yahya Rasool på irakisk tv.

Kampene om byen stod på i en uge, og "befrielsen" ses som en af de mest betydelige sejre for regeringsstyrkerne, som flygtede fra byen i maj.

/ritzau/