Islamisk hjemmeside forudså terrorangreb

Allerede få timer før to kraftige bilbomber skulle have sprunget i luften i London og dræbt et stort antal civile, var nyheden forudset på en islamisk hjemmeside. 

Så sent som torsdag aften blev der lagt en kommentar ud på et af de mest kendte internetforums for islamiske hellige krigere. Kommentaren advarede klart om et nært forestående angreb: 

- I dag siger jeg: Glæd jer, I Allahs navn, London vil blive bombet, lød det fra en person, der kalder sig Abu Osama al-Hazeen, som ifølge den engelske avis The Times jævnligt skriver på internetforummet El-Hesbah.

Abu Osama al-Hazeens besked begyndte:

-I Guds navn, den mest medfølende, den mest barmhjertige. Længes Storbritannien efter al-Qaedas bomber?

Abu Osama al-Hazeen kritiserede, at forfatteren Salman Rushdie for nylig er blevet slået til ridder af den engelske dronning, hvilket også har generet andre muslimer.  

- Vi siger til Storbritannien  Al-Qaedas emir, Sheikh Osama, har én gang truet jer, og han vil gennemføre sine trusler, lød det fra Abu Osama al-Hazeen.

Ifølge den norske terrorforsker Peter Nesser, der overvåger islamistiske hjemmesider, er internetforummet El-Hesbah kendt for at være et populært mødested for militante grupper og deres sympatisører. Men det er endnu ikke muligt at bekræfte en forbindelse mellem forummet og bombeplanerne i London i går, skriver The Times.