Islam-parti erklærer sig vinder i Marokko
Kvinder stemmer ved valget i Marokko. Foto: Abdeljalil Bounhar / AP / POLFOTO
Marokkos parti Lov og udvikling (PJD) har erklæret sig som vinder af valget fredag. Det moderate islam-parti får især støtte blandt fattige.

Det moderate islam-parti PJD strækker armene i vejret i Marokko efter valget fredag.

Det skriver Reuters.

Det er endnu uvist, hvordan stemmerne er fordelt, men ifølge Lahcen Daodi, næstkommanderende i partiet, er sejren i hus.

"Baseret på reporter fra vores repræsentanter ved valgstederne i hele landet, så er vi vinderne. Vi vandt i Rabat, Casablanca, Tangier, Kenitra, Sale, Beni Mellal og Sidi Ifni bare for at nævne et par stykker," siger han til Reuters.

Partiet får især opbakning fra landets fattige del, og vil være det andet moderate parti, der vinder et valg, i kølvandet på Tunesien.

Marokkos moderate islam-parti vil indføre indføre en finanspolitik med udgangspunkt i islam. De lover dog ikke at indføre strenge moralske leveregler.

Kong Mohammed valgte i forbindelse med det arabiske forår at udskrive valg, for at undgå store demonstrationer og oprør som i Tunesien, Libyen, Egypten, Yemen og Syrien. Det er Marokkos niende valg siden uafhængigheden fra Frankrig i 1956.

Men valget blev mødt af en massiv boykot af folk, der fastholder, at valget på ingen måde er blevet demokratisk udført. Stemmeprocenten lå derfor på sølle 45 procent. Til sammenligning stemte knap 88 procent af vælgerne, da der var folketingsvalg herhjemme i september.

Kilde: Reuters