Iskold truckfører tiltalt for massemord
Den 48-årige truckfører Stephen Wright viste ingen tegn på følelser, da han fredag formiddag blev officielt tiltalt for mordene på fem prostituerede i området omkring havnebyen Ipswich.

Wright var iført mørkeblåt jakkesæt, hvid skjorte og blåstribet slips. Han ankom til retsbygningen i Suffolk under skarp politibevogtning, og han blev hurtigt eskorteret ind af bygningens bagindgang.

Omkring 60 journalister kæmpede om at få plads i det lille retslokale for at overvære, at anklagerne mod Stephen Wright blev læst op. De hørte den anklagede bekræfte sit navn og sin adresse i Ipswichs’ luderkvarter med meget lav stemmeføring, skriver BBC.

Stephen Wright er nu formelt anklaget for at stå bag mordene på de fem prostituerede Gemma Adams, 25, Anneli Alderton, 24, Tania Nicol, 19, Paula Clennell, 24 og Annette Nicholls, 29. Ligene af de fem blev fundet i områder omkring Ipswich i perioden 2. til 12. december. Da navnene på de dræbte blev læst op i retten, var Stephen Wrights ansigt udtryksløst.

Efter blot fem minutter var den tiltaltes første retsmøde ovre, og han blev fængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution. Sagen fortsætter med en indledende høring 2. januar.

Uden for retsbygningen stod journalister, fotografer og kamerahold i kø for at få en kommentar fra den tiltaltes forsvarer.

»Som I alle ved, betragtes en mand som uskyldig, indtil retten har besluttet det modsatte,« sagde Stephen Wrights advokat, Paul Osler, til AP.

Kun få lokale Ipswich-borgere var mødt op ved dagens retsmøde. En af dem var den 17-årige Carron Davies, der kendte offeret Annette Nicholls.

»Hvem, der end gjorde dette, er en ond person. Han fortjener at dø. Annette var en dejlig pige, venlig, altid smilende, sprudlende,« sagde hun til Reuters.

Politiet har tidligere udtrykt bekymring over, om pressens store interesse for sagen bringer en retfærdig retssag i fare. Den britiske statsanklager har opfordret landets journalister om at gå »ansvarligt« til sagen.

»Ansvarligt« var det ikke, da avisen Daily Mail bragte et foto af den forkerte anklagede i seriemordersagen. Fredag undskyldte avisen over for den mand, der fejlagtigt blev fremstillet som mulig seriemorder i stedet for Stephen Wright.

En anden mistænkt i sagen – den 37-årige Tom Stephens – blev torsdag aften løsladt mod kaution.