Ishockeychef regner med fyldte arenaer i dansk VM
Det danske ishockeylandshold får fordel af hjemmebane ved næste års VM. Foto: Jan Korsgaard/Scanpix
Generalsekretæren i Det Internationale Ishockey Forbund er ikke nervøs for billetsalget til VM i Danmark.

Der er ingen grund til at frygte, at Boxen i Herning og Royal Arena i København vil stå tomme, når andre hold end Danmark og Sverige er i aktion ved ishockey-VM næste år.

Det mener generalsekretæren i Det Internationale Ishockey Forbund (IIHF), Horst Lichtner, der lægger vægt på erfaringerne fra det igangværende VM i Köln og Paris.

- Det er jeg ikke bange for. I Köln er over 40 procent af tilskuerne tilrejsende fra andre lande. Det er omkring 120.000 mennesker.

- Jeg kan ikke bedømme danske ishockeyfans, men jeg kan se, at sådan et arrangement skaber en atmosfære. Det er cool at være med til, siger Horst Lichtner.

Hvis man kan overføre interessen fra Köln til Danmark næste år, er der da også grund til optimisme.

Folk er væltet ind i den store Lanxess Arena, der ved den seneste opgørelse efter lørdagens kampe havde haft et gennemsnit på knap 13.500 gæster per kamp.

I Paris har man også kunnet notere pænt besøg med et snit på 7100.

- Når VM-atmosfæren kommer til Danmark, er jeg sikker på, at det danske folk også vil komme til ishockey.

- Jeg kender danskerne fra håndboldturneringer, som jeg tidligere har været med til at arrangere. Danskerne er meget sportsinteresserede, siger Horst Lichtner.

Tyskeren var i Danmark i april i forbindelse med en sportskonference og udnyttede lejligheden til at besøge de kommende værtsbyer.

- Arenaerne imponerede mig. Infrastrukturen er også god. Københavns placering ved siden af Sverige og mange naboer tæt på er et godt udgangspunkt.

- Jeg havde en lang tur til Herning, hvor jeg nød landskabet. Folkene, der styrer arenaen i Herning, har virkelig tjek på det. Nu er det i hænderne på de danske arrangører at få lavet en god turnering, siger Horst Lichtner.

VM i Danmark spilles mellem 4. og 20. maj næste år. Det ligger fast, at Danmark får hjemmebane i Boxen i Herning, mens Sverige skal spille i Royal Arena i København.

/ritzau/