Isen mellem Egypten og Qatar smelter: Lukker al-Jazeera
Al-Jazeera fra den rige golfstat Qatar har lukket stationens egyptiske live-kanal til den egyptiske præsidents store tilfredshed. Foto: Rob Harris/AP/AP
Et anstrengt forhold mellem to arabiske lande bliver endnu bedre, efter at Qatar lukker regional kanal.

Al-Jazeera med hovedsæde i golfstaten Qatar har mandag besluttet at lukke kanalens egyptiske gren, der længe har været forhadt af det egyptiske styre.

Beslutningen kommer dagen efter, at Qatar har givet løfte om økonomisk støtte til Egypten og i kølvandet på løbende beskyldninger om, at kanalen støtter Det Muslimske Broderskab, der er dømt ulovlig i Egypten.

Lukningen, der sker under et igangværende tøbrud mellem Egypten og Qatar, synes at være et direkte resultat af et møde for to dage siden mellem Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, og en diplomat fra Qatar.

Mødet fandt sted ved Saudi-Arabiens mellemkomst.

Al-Jazeera Mubasher Misr, som betyder al-Jazeera live Egypten, har "midlertidigt indstillet transmissionerne, indtil de nødvendige tilladelser udstedes, så kanalen igen kan sende fra Kairo i samarbejde med de egyptiske myndigheder", skriver al-Jazeera.

Kanalen kommer imidlertid ikke tilbage ifølge al-Jazeera i Doha. Den fusionerer i stedet med al-Jazeeras live-hovedkanal.

Regeringen i Egypten har kritiseret al-Jazeera massivt over en længere periode og beskyldt kanalen for at støtte Det Muslimske Broderskab og det islamistiske oprør i landet.

Qatar har fordømt, at den politiske leder af Det Muslimske Broderskab, Egyptens tidligere præsident Mohamed Mursi, blev væltet af hæren i sommeren 2013.

Tre journalister fra al-Jazeera blev tidligere på året idømt længere fængselsstraffe for at "støtte broderskabet."

Søndag sagde Qatars emir, Tamim bin Hamad Al-Thani, i en officiel udmelding, at "Egyptens sikkerhed er vigtig for Qatars sikkerhed."

/ritzau/AFP