Isaac er ved at tabe pusten i USA
Isaac er aftaget i styrke og er nu kategoriseret som en tropisk storm med vindstød på op mod 110 km/t.

Tunge regnskyl vælter ned over Louisiana i det sydøstlige USA, efter Isaac fejede hen over delstaten onsdag.

Men i takt med, at orkanen drog længere ind over land, er den taget af i styrke, og onsdag aften dansk tid er den igen blevet til en tropisk storm, siger USA's orkancenter, der ligger i Florida.

Isaac, der omkring klokken 21 dansk tid befandt sig cirka 80 kilometer vestsydvest for New Orleans, brager dog stadig af sted med vindstød på op mod 110 kilometer i timen, siger meteorologerne.

Derfor kan den stadig koste liv og forårsage store ødelæggelser, advarer orkancentret.

Tidligere på dagen var der meldinger om, at Isaac havde forårsaget en flodbølge, der skabte oversvømmelser i udkanten af New Orleans.

Men de store dæmninger, der blev bygget for milliarder af dollar for at sikre New Orleans mod en gentagelse af naturkatastrofen, efter orkanen Katrina havde ramt delstaten i 2005, holdt stand.

- Systemet holder, præcis som vi har regnet med, og gør fuldstændig hvad det skal, siger borgmesteren i New Orleans, Mitchell Landrieu.

- Der er ingen mennesker på hustagene som følge af oversvømmelserne, der slet ikke kommer i nærheden af, hvad der skete under Katrina, tilføjer han.

Tidligere på dagen vurderede selskabet Eqecat, som er specialister i oprydning efter naturkatastrofer, at Isaac kan have forårsaget materielle skader for 2,5 milliarder dollar i Louisiana og i farvandet ud for delstaten.

/ritzau/