Irsk OL-sejler mistænkt for ulovligt spil
Der er indledt en undersøgelse mod en irsk OL-sejler, der mistænkes for at spille på en af sine modstandere.

Den irske OL-sejler Peter O'Leary er mistænkt for at have satset penge på en konkurrent i en tidligere konkurrence. Derfor er der fra de olympiske leges side nu indledt en undersøgelse af sagen.

Det oplyser en kilde tæt på den irske OL-delegation til nyhedsbureauet Reuters.

Indtil videre får han lov til at fortsætte med at konkurrere ved OL i London.

Sejleren afviste søndag at besvare journalisternes spørgsmål om sagen efter at have lagt stærkt ud i Starbåden. En disciplin, hvor også danskerne Michael Hestbæk og Claus Olesen deltager.

Ifølge avisen Irish Independent skal væddemålene være blevet indgået dagen før konkurrencen, hvor udøveren, som ireren spillede på, vandt. Ifølge avisen blev der efter løbet udbetalt 3600 euro i kontanter.

- Sagen er under behandling, så vi kan ikke kommentere den, siger det irske sejlforbunds sportsdirektør James O'Callaghan.

Hvis O'Leary findes skyldig i at bryde reglerne ved at spille på en anden deltager i en konkurrence, hvor han selv deltager, kan han blive udelukket fra OL-deltagelse.

Irlands OL-præsident Pat Hickey, som for nylig blev valgt ind i den internationale olympiske komité, siger, at det vil medføre "strenge sanktioner", hvis påstandene viser sig at være sande.

Efter førstedagen af sejladsen er Peter O'Leary og David Burrows på 2.-pladsen i Starbåden, mens danskerne lagde ud med en lidt skuffende 12.-plads i første sejlads efterfulgt af en 11.-plads i den anden.

/ritzau/