Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
For fire år siden gav Irma og Friland sig ud i et usædvanligt forsøg, da de besluttede at slippe nogle Frilandsgrise løs i en jysk skov. Et initiativ som på én gang skulle skabe optimale levevilkår for grisene, og samtidig give svinekød af gastronomisk særklasse
Irmas kunder har siden vi startede været begejstrede, og derfor tilbyder Irma igen i år skovgrise. Kødet kommer i butikkerne fra søndag d. 29. september og de kommende uger får de hurtigste, af Irmas kunder endnu engang chancen for at smage det helt specielle svinekød.
- Interessen for skovgrisen og den naturlige opvækst er rigtig stor. Der er tydeligvis mange, som er fascineret af tanken om at smage det særlige kød fra grise, som har levet et frit liv i skoven, siger Karsten Borrisholt. Varechef i Irma.
Den moderne gris stammer oprindelig fra vildsvinet, som er et skovdyr og elsker at rode med sin tryne i skovbunden, hvor den finder rødder, snegle og kogler. Det er dét liv, som Irmas skovgrise har haft fornøjelsen af at prøve i en midtjysk skov.
Ligesom for mennesker er motion og frisk luft sundt for grise. De bliver glade og udvikler deres muskler, som er forudsætningen for godt kød. Om flæskestegen så også smager af gran og skovsvampe, er nok op til den enkelte at afgøre.
Skovgrisene er født som almindelige Frilandsgrise og lever de første fem uger med soen i en hytte på en græsmark. Derefter flyttes de til en åben stald for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de ti uger gamle slippes ud på et skovklædt areal, hvor de lever resten af deres liv.
Skovgrisene produceres af Nielli og Tommy Simmelsgaard, som på gården Overtorp ved Karup har produceret Frilandsgrise i en årrække.
Skovgrisekødet vil kunne findes i alle Irmas butikker fra søndag d. 29. september.
----------------------------------
Yderligere oplysninger:
Læs mere, se film og få opskrifter på:
https://irma.dk/om-irma/vores-varer/irmas-koed/irmas-udvalgte-skovgris
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.